Sušené ovoce

Sušené ovoce si můžeme přidávat nejenom do müsli či jogurtu, je to i vhodná alternativa k večernímu mlsání místo brambůrků a výborně chutná přidané do čaje, domácích moučníků nebo sušenek.

Sušit můžeme skoro jakékoli ovoce, v zimním období je možnost sušit i ovoce exotické. Na sušení můžeme použít sušičku nebo sušit v troubě či na topení. V létě to jde pak na okně.

Sušit se dá rybíz, višně, třešně, broskve, švestky, meruňky, rebarboru. V zimním období to jsou převážně jablka, hrušky, blumy, kiwi, ananas, mango, kaki, kokos, banány, dýni.

Jablka a hrušky nemusíme okrajovat, ostatní je lepší bez slupky. Některé ovoce je lepší prosladit např. ananas, kiwi, blumy. Dýně sice není ovoce, ale pokrájená na kostičky a povařená v cukerném láku se rovněž může přidat do této ovocné směsi.

sušené ovoce

 

Ovoce nesušíme do úplného sucha, chceme ho poloměkké ne křupavé. Takto usušené ovoce skladujeme nejlépe v nádobě kde nezvlhne ani nevyschne, ale vždy s víkem. Nádobu pak umístíme na suché chladné místo a vždy si odebereme jen potřebné množství. Na stole sušené ovoce pomalu osychá a tvrdne. V případě, že se tak stane, je vhodné ho použít do horkého čaje 🙂

Napsat komentář